Mainos
Mainos

Joka kolmas suomalainen boikotoinut tuotteita

Suomalaiset ovat boikotoinnissa eurooppalaista kärkeä. Tilastokeskuksen julkistaman tutkimuksen mukaan joka kolmas suomalainen on boikotoinut jotakin tuotetta. Tuote on jätetty ostamatta, koska sen alkuperää ei ole koettu hyväksyttäväksi.

Eurooppalaisista vain ruotsalaiset ja saksalaiset boikotoivat tuotteita suomalaisia enemmän. Sen sijaan monissa Itä-Euroopan maissa kuluttajat eivät pidä tuotteen alkuperää keskeisenä tekijänä ostopäätöstä tehdessään.

Samassa tutkimuksessa kävi ilmi, että eurooppalaisten käsitykset tieteen kyvystä ratkaista ympäristöongelmat vaihtelee suuresti. Puolalaisista tieteeseen luottaa jopa neljä viidestä, mutta tanskalaisista vain yksi viidestä. Suomalaisista puolet näkee nykytieteen ympäristöongelmien ratkaisijana.

Eurooppalaista yhteiskuntatutkimusta varten haastateltiin kussakin maassa 1500-2000 ihmistä vuosien 2008 ja 2009 vaihteessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme