Mainos
Mainos

Joko Kreikka pärjää ilman lainoja?

Euromaiden valtiovarainministerit neuvottelevat tänään Brysselissä Kreikan rahoitustilanteesta.

EU:n lainaohjelma päättyy vuodenvaihteessa, ja Kreikka haluaisi kokonaan irti tukipakettien kahleista. Markkinoilla ei uskota, että Kreikka pärjäisi vielä pelkän markkinarahoituksen varassa.

Virkamiestasolla on valmisteltu vaihtoehtoja Kreikan rahoittamiseksi. Keinot ovat tänään ensi kertaa ministerien kokouspöydällä.

Pyrkimyksenä on, että uutta rahaa ei tarvittaisi, vaan Kreikalle voitaisiin luoda turvaverkko varoista, joita aiemmista tukiohjelmista on jäänyt käyttämättä.

EU:n lainaohjelmasta on käyttämättä reilut 10 miljardia euroa.

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n lainaohjelman on määrä jatkua kesään 2016 asti. Siitä on käyttämättä noin 16 miljardia euroa. Kreikka yrittää kuitenkin pyristellä irti IMF:n ohjelmasta, koska se velvoittaa kreikkalaisia isoihin rakenneuudistuksiin ja tiukkaan hevoskuuriin.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot