Mainos
Mainos

Jospin varoittaa euron liiasta vahvistumisesta

Ranskan pääministerin Lionel Jospinin mukaan euroalueen maiden tulee pitää huolta siitä, ettei yhteisvaluutta euro vahvistu liikaa.

Hän huomauttaa, että Yhdysvaltain dollarin, Japanin jenin ja euron välisellä suhteella on huomattava merkitys maailman talouteen. -Tämän vuoksi meidän täytyy varoa, ettei euro vahvistu liikaa, pääministeri sanoi talousalan konferenssissa.

Jospin myös huomautti, että lähes 90 prosenttia Ranskan bruttokansantuotteesta on nyt suojattu suorilta valuuttakurssien vaihteluilta. -Tämän ansiosta ongelma, johon viittasimme puhumalla ulkoisista rajoituksista, on helpottanut, Jospin sanoi.

Jospin myös toisti, että hänen hallituksensa tavoitteena on saada Ranskan talous jatkuvan kasvun uralle. Hän myös huomautti, että on väärin puhua maan talouden taantumisesta, vaikka taloudessa näkyykin joitakin ongelmia.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme