Mainos
Mainos

JOT sukelsi pörssissä

JOT Automationin tänään antama tulosvaroitus painoi jyrkästi alaspäin sekä JOTin että sen kanssa fuusioitumassa olevan PMJ Automecin kurssia Helsingin pörssissä. Illalla molempien yhtiöiden kurssit olivat painuneet torstaista noin 25 prosenttia ja päätyivät tämän vuoden matalimmalle tasolle, JOTin 7,20 euroon ja PMJ:n 7,84 euroon. Useiden muiden teknologiayhtiöiden osakkeet olivat samaan aikaan lähes 10 prosentin nousussa.

JOT Automation Group valmistaa mm. automaatioelektroniikkaa

Matkapuhelinvalmistajien alihankkijana tunnettu JOT on kuulunut sijoittajien suosikkeihin, ja viime vuoden aikana sen osake kallistui peräti 421 prosenttia. PMJ:n nousutahti oli lähes yhtä hurja. Analyytikkojen mukaan JOTin tulosvaroitus tuli täytenä yllätyksenä markkinoille, jotka alkuviikon myllerryksen jälkeen ovat muutenkin yliherkkiä huonoille uutisille. Eräs analyytikko arvioikin, että yksi Suomen teollisuushistorian menestysyhtiöistä meni nyt halvalla kaupaksi, kun yhtiön pitkän aikavälin näkymät kuitenkin edelleen ovat hyvät.

Kasvupanostukset rasittavat

JOT Automation kertoi iltapäivällä tulostiedotteessaan, että yhtiön tekemät kasvupanostukset rasittavat konsernin kannattavuutta lyhyellä aikavälillä ja erityisesti tämän vuoden alkuneljänneksellä. JOT Automationin ja PMJ Automecin sulautumisesta syntyvien synergiaetujen vaikutuksen taas odotetaan alkavan varsinaisesti vasta ensi vuonna. JOT ja PMJ kertoivat helmikuussa yhdistyvänsä syyskuun lopussa.

Yhtiöt laskevat saavansa fuusion myötä huomattavat synergiaedut, jotka vuositasolla nousevat 4-5 prosenttiin yhtiöiden liikevaihdosta. JOT ennakoi liikevaihtonsa kasvavan tänä vuonna noin 60 prosenttia ja liikevoittoprosentin asettuvan noin 11 prosenttiin liikevaihdosta. Tämän vuoden tammi-maaliskuun liikevaihdoksi yhtiö kertoi 27,6 miljoonaa euroa. Tilauskanta maaliskuun lopussa oli noin 30 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 19 miljoonaa euroa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme