Mainos
Mainos

Joukkorahoitukseen kaivataan selkeitä ohjeita

Joukkorahoituksen kasvua halutaan edistää itsesääntelyllä.

Työ- ja elinkeino- ja valtionvarainministeriön tänään julkistamasta kyselystä käy ilmi, että joukkorahoitusalan toimijoiden mielestä itsesääntelyä on kehitettävä, mutta sääntely on pidettävä kevyenä. Myös toimiluvan tai rekisteröitymisen edellyttämistä olisi pohdittava.

Keskeisiksi ongelmiksi vastaajat kokivat muun muassa väärinkäytösten mahdollisuuden, viranomaisvalvonnan puuttumisen ja sijoittajansuojan toteutumisen.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mielestä joukkorahoitus on otettava vakavasti ja toimiala voisi laatia sisäiset toimintaohjeensa. Finanssivalvonnan ohjeistus täydentäisi hänen mukaansa sääntöjä.

– Myös rahankeräyslakia tulisi tarkastella erityisesti joukkorahoituksen tarpeiden näkökulmasta, hän toteaa tiedotteessa.

Kyselyyn vastasi 36 alan toimijaa.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot