Mainos
Mainos

Joulukaupan kasvuennuste voi jopa ylittyä

Kaupan joulumyynnissä saavutetaan arvioitu 5,5 prosentin kasvuennuste. Osittain se tullaan tavaratalokaupassa jopa ylittämään, ennakoi Kaupan keskusliiton toimitusjohtaja Guy Wires maanantaina.

Joulukuun veronpalautuksilla on varsin tärkeä merkitys joulumyynnille. Wires kertoi, että Ruotsissa joulukauppa romahti muutama vuosi sitten, kun veronpalautukset maksettiin jo syyskuussa.
-Viime torstaina veronpalautuksina maksettiin 4,8 miljardia markkaa 2,5 miljoonalle ihmiselle. Veronpalautukset ovat iso asia joulukaupalle edellyttäen, että muut asiat ovat kohdallaan, Wires viittasi positiivisiin tulevaisuuden näkymiin.

Aattoa edeltävä viikonloppu ja vielä ensi viikon alkupäivät ovat kaupalle hyviä päiviä. Ison kaupparyhmittymän tavarataloryhmästä vakuuteltiin Wirekselle, että jouluaattokin on hyvä myyntipäivä. Silloin ostetaan vielä runsaasti lahjoja, ei yksin päivittäistavaroita.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme