Mainos
Mainos

Joutsenmerkki Enson Veitsiluodon tehtaille

Enson Veitsiluodon tehtaiden LumiBlade ja LumiNova LWC-papereille on myönnetty Joutsen-ympäristömerkin käyttöoikeus. Oikeus myönnettiin ensimmäisenä Pohjoismaissa.

Näitä puupitoisia päällystettyjä painopapereita käytetään pääasiassa aikakauslehtiin. Joutsen-merkin on tähän asti voinut saada vain hienopapereille, pehmopapereille ja sanomalehtipapereille, Ensosta kerrotaan.

Merkki on kerrallaan voimassa enintään kolme vuotta. Sen jälkeen se voidaan uusia, jos tarkastus osoittaa kriteerien edelleen täyttyvän. Suomessa merkin myöntämisestä vastaa Suomen Standardisoimisliitto SFS.

Veitsiluodon viitospaperikonetta uudistetaan parhaillaan. Hankkeen kustannukset ovat 170 miljoonaa markkaa. Koneen tuotantokapasiteetti nousee 210 000 tonnista 260 000 tonniin vuodessa. Tuotannosta pääosa on jatkossa LWC-paperia raskaampaa MWC-paperia. Koneen asennustöitä tehdään marraskuussa. Tuotanto keskeytyy tuolloin 2-3 viikoksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme