Mainos
Mainos

Jukos ja Sibneft peruivat fuusion

Venäläiset öljy-yhtiöt Jukos ja Sibneft ovat virallisesti peruneet aiemmin sopimansa fuusion. Yhtiöistä kerrottiin, että ne olivat allekirjoittaneet sopimuksen fuusion purkamisesta. Yhtiöillä oli kuitenkin erilaiset näkemykset mahdollisista korvauksista peruuntuneen fuusion vuoksi.

Öljyjättien fuusio kaatui sen jälkeen, kun Jukosin pääomistaja Mihail Hodorkovski oli vangittu. Syyttäjä epäilee Jukosia jopa 5 miljardin dollarin verojen maksamatta jättämisestä.

Fuusion purkavan sopimuksen mukaan Sibneftin omistajat palauttavat Jukosille Sibneftin hinnaksi sovitut kolme miljardia dollaria ja 26 prosenttia Jukosin osakkeista.

Israeliin mahdollista vangitsemista paennut, Jukosin omistajiin kuuluva Leonid Nevzlin sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan, että fuusion purkaminen lopullisesti kestää kuukausia. Asia selvinnee Jukosin ja Sibneftin ylimääräisissä yhtiökokouksissa joulukuun lopussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme