Mainos
Mainos

Jukosin noteeraaminen pörssissä lopetettiin

Öljy-yhtiö Jukosin pääjohtajan vangitseminen aiheutti yhtiön osakkeiden arvon romahtamisen aamulla Moskovan pörssissä. Hetkeä myöhemmin osakkeiden noteeraaminen keskeytettiin.

Jukosin noteeraaminen Moskovan pörssissä on keskeytetty. Jukosin arvo romahti lähes 20 prosenttia aamulla. Syynä on yhtiön suuromistajan ja johtajan Mihail Hodorkovskin vangitseminen. Moskovalainen tuomioistuin päätti vangitsemisesta lauantaina.

Moskovan pörssi kävi kauppaa aamulla Jukosin osakkeilla, joiden arvo romahti lähes 20 prosenttia. Noin tunnin kaupankäynnin jälkeen osakkeen noteeraaminen keskeytettiin.

Hodorkovski: Tutkinta osa poliittista ajojahtia

Hodorkovskia syytetään massiivisesta veronkierrosta ja petoksista. Venäjän opposition tukijana ja presidentti Vladimir Putinin vastustajana tunnettu Hodorkovski on itse kuvannut viranomaistutkintaa poliittiseksi ajojahdiksi.

Monet Venäjän parlamentin jäsenet ja maan talouselämän edustajat ovat ilmaisseet huolensa Hodorkovskin vangitsemisesta. Sen pelätään vievän maan talouden syöksykierteeseen ja pelottavan ulkomaalaisia sijoittajia.

(MTV3-AFP)

(Seitsemän uutiset 27.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme