Mainos
Mainos

Jukosin öljykuljetukset jatkuvat rautateitse

Venäläisen Jukos-yhtiön öljykuljetukset satamiin jatkuvat rautateitse huomisen jälkeenkin, lupaa Venäjän valtionrautateiden markkinointiosaston päällikkö Marina Kovshova.

Jättimäisten verorästien kanssa kamppaileva Jukos on velkaantunut rautatieyhtiölle kuljetusmaksuista, joiden eräpäivä on huomenna. Kovshovan mukaan on Venäjän valtion etu, että kuljetuksia jatketaan.

Kovshova sanoi myös, että Jukos kykenee maksamaan rautatiekuljetukset huomisen jälkeen. Hän ei kuitenkaan kertonut tarkemmin, mistä yhtiö saa rahat.

Jukosilla on verovelkoja valtiolle kaikkiaan 3,4 miljardin dollarin edestä. Jukosin osake nousi tänään Moskovan pörssissä lähes 13 prosenttia. Syynä oli oikeuden myöhään perjantaina tekemä päätös, jonka mukaan Jukosin suurimman öljy-yksikön takavarikointi oli laiton. Jukosin kannalta oikeuden päätöstä voi pitää suurimpana voittona yhtiön eloonjäämistaistelussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme