Mainos
Mainos

Jukosin ongelmat nostivat taas öljyn hintaa

Moskovalainen oikeusistuin päätti, että viranomaiset voivat jäädyttää yhtiön varoja.

Venäläisen Jukos-öljy-yhtiön ongelmat ovat nostaneet jälleen raakaöljyn hintaa maailmalla. Moskovalainen oikeusistuin päätti tänään, että viranomaiset voivat jäädyttää yhtiön varoja 76,9 miljardin ruplan eli noin 2,2 miljardin euron edestä.

Jukosin mukaan päätös halvaannuttaa yhtiön toimintakyvyn, kun yhtiö ei voi maksaa työntekijöidensä palkkoja eikä muita maksuja. Jukos varoitti tiedotteessaan, että tuomioistuimen päätös saattaa johtaa levottomuuksiin yhtiön toiminta-alueilla, kun Jukosin palkolliset jäävät ilman palkkarahojaan.

Tieto tuomioistuimen päätöksestä sysäsi raakaöljyn hinnan nousuun niin Lontoossa kuin New Yorkissakin. New Yorkissa öljytynnyrin hinta kohosi 44,57 dollariin ja Lontoossa 42,12 dollariin.

Yukosin varojen jäädyttämisen taustalla on yhtiön perustajaa Mihail Hodorkovskia vastaan nostettu oikeusjuttu. Hodorkovskia syytetään petoksesta ja veronkierrosta, mutta oikeudenkäyntiä on pidetty poliittisena.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme