Mainos
Mainos

Juusela putosi Outokummun hallituksesta

Metalliyhtiö Outokummun toimitusjohtajaa Jyrki Juuselaa ei valittu enää yhtiön hallitukseen. Päätös tehtiin tänään Outokummun yhtiökokouksessa kauppa- ja teollisuusministeriön esityksen mukaisesti. Juuselan paikalle valtio esitti laivanmoottoreita valmistavan Wärtsilän toimitusjohtajaa Ole Johanssonia.

Johanssonin lisäksi Outokummun hallituksen valittiin vanhat jäsenet: Arto Honkaniemi, Jorma Huuhtanen, Liisa Joronen, Heimo Karinen, Osmo Lehti, Matti Puhakka ja Gerhard Wendt.

Suomen valtio omistaa 39,9 prosenttia Outokummusta. KTM:n suunnitelmissa on siirtää valtion omistamien yhtiöiden toimitusjohtajat pois hallituksesta omalla hallinnonalallaan tämän ja ensi vuoden aikana. Ministeriö katsoo sen vahvistavan hallitusten itsenäisyyttä.

Vaikka toimitusjohtaja ei ole hallituksen jäsen, hän osallistuu kokoukseen asioiden esittelijänä. KTM:n ohella valtio yritysomaisuutta hallinnoidaan muiden muassa valtiovarainministeriössä ja liikenneministeriössä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme