Mainos
Mainos

Kahvintuotanto nosti Pauligin tulosta

Kahvia ja mausteita jalostavan ja markkinoivan Pauligin vuosi sujui kasvun merkeissä. Konsernin tulos rahoituserien jälkeen parani puolella 85 miljoonaan markkaan. Pauligin liikevaihto oli edellisen vuoden suuruusluokkaa eli 1,25 miljardia markkaa.

Tulosparannuksen takana oli kahviryhmä, jonka tuotanto nousi kaikkien aikojen ennätystasolle. Kahvin usean vuoden aikana pienentynyt kokonaiskulutus palautui jälleen noin 50 miljoonan kilon vuositasolle. Edellytykset kahvimarkkinoiden kasvulle loi Brasilian kesän 1998 ennätyssato. Tämän seurauksena kahvimarkkinat rauhoittuivat ja raakakahvin hintataso kääntyi vuosi sitten syksyllä laskuun.

Mausteryhmänsä tulosta Paulig luonnehtii välttäväksi. Myös Paulig panostaa tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan, jonka kohteena ovat kasvien terveyttä edistävät vaikutukset. Tavoitteena on valmistaa kasvisteroleja sisältävä rasvaseos, jolla on kolesterolia alentava vaikutus.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme