Mainos
Mainos

Kaikki tavaratalot auki iltayhdeksään

Kaupan suuryksiköt ovat yhteisesti päättäneet siirtyä noudattamaan laajennettuja aukioloaikoja arki-iltaisin. Kello yhdeksään jatkuvaan ilta-aukioloon osallistuvat kaikkien kauppaketjujen super- hyper- ja automarketit sekä tavaratalot.

Yhteistä aukioloa noudatetaan myös joulukuun sunnuntaiaukioloissa. Kauppaketjut aikovat pitää kaikki suurmyymälänsä sunnuntaisin auki kello 12:sta iltayhdeksään. Samaa käytäntöä noudatetaan myös marraskuun viimeisenä sunnuntaina.

Kauppa on ollut tyytyväinen jatketusta ilta-aukiolosta elokuun aikana saatuihin kokemuksiin. Myös sunnuntaiaukiolojen kokemukset elokuulta ovat Kaupan Keskusliiton mukaan olleet lähes normaalien arkipäivien tasoa.

Kauppa perustelee aukiololaajennuksia sillä, että se haluaa palvella asiakkaitaan olemalla auki silloin, kun asiakas haluaa. Päivittäistavarakauppaliiton toimitusjohtaja Osmo Laineen mukaan yhteiseen aukiolopäätökseen on vaikuttanut mm. se, että tiedottaminen toisistaan poikkeavista aukioloajoista on ollut ongelmallista.

Kaupat voivat pitää ovensa avoinna sunnuntaisin kesä-, heinä-, elo- ja joulukuussa sekä viitenä erikseen määrättävänä sunnuntaina.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme