Mainos
Mainos

Kaivosteollisuus vastaa Finnwatchille: Kaivosraportissa puutteita

Kaivosteollisuus ry:n mukaan yritysten vastuullisuutta tutkivan Finnwatchin Kaivosverotuksen kehitysmaa -raportti on puutteellinen.

Finnwatch arvioi raportissaan, että metallikaivosyhtiöiden aggressiivinen verosuunnittelu aiheutti noin 49 miljoonan euron veromenetykset vuosien 2011–2014 aikana.

Järjestön mukaan yhtiöiden osuus yhteisöveropotista oli tuona aikana puoli prosenttia.

Kaivosteollisuus katsoo, että raportti jättää huomiotta lukuisia asioita. Sen mukaan raportti ei mainitse muun muassa kaivosyhtiöiden kokonaisveroastetta, johon lasketaan mukaan elinkeinoverot, palkkaverot ja energiaverot. Yhdistyksen mukaan nämä nostavat kaivosyhtiöiden Suomeen maksamien verojen määrän aivan toisiin lukemiin.

Yhdistyksen mukaan Finnwatch unohtaa myös kertoa, että raportissa mainituissa kaivosyhtiöissä on tehty verotarkastuksia, joissa ei ole löytynyt huomautettavaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot