Mainos
Mainos

Kaksi ehdokasta loppusuoralle IMF:n johtajakisassa

Kaksi ehdokasta kilpailee Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtajan paikasta. IMF on nimennyt virallisesti ehdolle Ranskan valtiovarainministeri Christine Lagarden ja Meksikon keskuspankin johtajan Agustin Carstensin.

Valuuttarahasto pudotti hieman yllättäen ehdokkaiden joukosta Israelin keskuspankin johtajan Stanley Fischerin hänen ikänsä vuoksi. Fischer on 67-vuotias.

Lagarden valintaa tehtävään on pidetty todennäköisenä siitä saakka, kun Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton puhui viime kuussa Lagarden valinnan puolesta. Yhdysvallat ei kuitenkaan ole ilmaissut virallista kantaa pääjohtajavalintaan.

Maailmanpankin johtaja on valittu perinteisesti Yhdysvalloista ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtaja Euroopasta.

Useat Euroopan maat ovat ilmaisseet tukensa Lagardelle, mutta suuret kehittyvät taloudet Kiina ja Brasilia haluaisivat rikkoa IMF:n johtajaperinteen ja nostaa rahaston johtoon ehdokkaan kehittyvistä maista.

Uuden pääjohtajan nimen pitäisi olla selvillä kesäkuun loppuun mennessä.

IMF:n entinen pääjohtaja Dominique Strauss-Kahn erosi tehtävästään viime kuussa seksirikosepäilyjen takia.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme