Mainos
Mainos

Kalliit raaka-aineet nostavat autonrenkaiden hintoja

Öljyn kallistuminen puraisee autoilijaa myös renkaiden vaihdon aikaan. Monet rengasvalmistajat nostavat tuotteidensa hintoja kalliiden raaka-aineiden takia.

Maailmanlaajuisista korotuksista ovat jo kertoneet ainakin Goodyear, Michelin ja Nokian Renkaat. Osa rengasvalmistajista kaavailee korotuksia vasta loppuvuodelle.

-Yhtiöiden on pakko tehdä tuloksensa. Raaka-aineet, öljyt ja metallit ovat kallistuneet ja se tarkoittaa sitä, että hintoja pitäisi saada nostettua. Tälle vuodelle korotuspaineet ovat noin 3-4 prosenttia rengastyypistä riippuen, sanoo Bridgestone Finlandin maajohtaja Jonas Fodstad.

Renkaiden valmistus on riippuvaista öljystä, joka on tämän vuoden aikana kallistunut selvästi. Myös kumin hinta on noussut.

Hintojen nousu houkuttaa autoilijoita katsastamaan myös tarjonnan halparenkaissa, joita tuodaan Suomeen etenkin Koreasta ja Kiinasta. Halparenkaiden osuus Suomessa myydyistä renkaista on jo noin 20-25 prosenttia, arvioi rengasyhtiö Vianor Holdingin toimitusjohtaja ja Autonrengasliiton hallituksen puheenjohtaja Seppo Kupi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme