Mainos
Mainos

Kanadalainen Magna osti Opelin

Kanadalainen autoteollisuuden alihankkija Magna on pelastamassa Opelin vararikon partaalta. Magnan mukaan kaupasta päästiin viime yön neuvotteluissa alustavaan sopuun, mutta kaikista yksityiskohdista ei ole vielä sovittu.

Ehdotuksen mukaan Magna saa Opelista 20 prosenttia ja venäläinen suurpankki Sberbank 35 prosenttia. General Motorsille jäisi 35 prosenttia ja Opelin työntekijöille 10 prosenttia. Sopimus on tarkoitus allekirjoittaa lähiviikkoina.

Opelin yhteistyökumppaniksi on tulossa myös venäläinen autonvalmistaja GAZ. Yhtiö ryhtyy todennäköisesti rakentamaan Opeleita Venäjällä.

Saksan hallituksen odotetaan suostuvan puolestaan noin 4,5 miljardin euron luottotakuisiin ja 1,5 miljardin tilapäislainaan. Saksan valtionvarainministeriön ehtona on se, ettei Opel kaadu GM:n mahdollisessa konkurssissa. Opelilla on Saksassa 25 000 työntekijää.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Katso Pekka Tapolan juttu (Seitsemän uutiset 30.5.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme