Mainos
Mainos

Kananmunatuottaja hävisi kiistansa valtiota vastaan

Kananmunatuotantonsa tappiollisuudesta valtiota syyttänyt laitilalainen mies on hävinnyt oikeusjuttunsa maa- ja metsätalousministeriötä vastaan myös hovioikeudessa. Turun hovioikeuden mukaan Mynämäen käräjäoikeus teki oikean päätöksen hylätessään runsas vuosi sitten tuottajan valtiolle esittämät korvausvaatimukset.

Tuottaja väitti joutuneensa luopumaan 3 200 kanastaan ja elinkeinostaan, koska Suomen liittyminen EU:hun romahdutti munatalouden tulotason. Hänen mukaansa Suomen valtio ja erikoisesti maa- ja metsätalousministeriö oli antanut kanatalouteen kannustavaa informaatiota mm. maatalousministeriön julkaisemassa Viljelijän EU-Extrassa.

-Tulotaso luvattiin säilyttää liittymisestä huolimatta. Kanteessaan mies vaati valtiolta vahingonkorvausta sekä ansionsa että terveytensä menettämisestä. Ansiovaatimukset olivat 284000 markkaa vuosittain eläkeikään saakka sekä 500000 markkaa kertakaikkisena korvauksena mm. stressistä ja sen muulle terveydelle aiheuttamista haitoista. Valtion mielestä Viljelijän EU-Extra ei ole maa- ja metsätalousministeriön virallinen tiedote, vaan siinä esitetyt artikkelit ja laskelmat ovat kirjoittajiensa käsityksiä asiasta. Hovioikeus muistutti päätöksessään lisäksi, että lehdessä on nimenomaan maininta tukimuotojen ja tukisummien mahdollisesta muuttumisesta eduskunnassa sekä keskusteluissa EU-komission kanssa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme