Mainos
Mainos

Kannattaako Nokian osakkeita ostaa nyt? Tutkija vastaa

Matkapuhelinyhtiö Ericsson on ollut pitkään vahva markkinajohtaja verkkolaitteissa, mutta nyt Nokia on noussut ensi kertaa yhtä suureksi.

Aalto yliopiston ja ETLA:n tutkijatohtori Timo Seppälän mukaan on kuitenkin hyvin ennenaikaista tehdä tilanteesta mitään johtopäätöksiä.

– Siitä, mihin markkinatilanne on menossa tähän uudessa digitaalisaaton syklissä, tulee olemaan tulevaisuudessa kova kilpailu. Me nähdään lopputilanne mahdollisesti vasta 10 vuoden päästä, Seppälä toteaa Kymmenen uutisissa.

Alcatel-Lucent on heikentänyt Nokian ensimmäisen neljänneksen tulosta. Seppälän mukaan muutos on kuitenkin jo näkyvissä.

– Uskoisin, että kun fuusio saadaan pidemmälle, niin me tullaan näkemään parempi, tuloskuntoinen Nokia noin vuoden päästä.

Myös piensijoittalta Nokia vaatii Seppälän mukaan pitkäjänteisyyttä

– Edessä on hyvin pitkä, uusi teknologinen sykli, 10–15 vuotta. Tässä on hyvin pitkä aika odottaa, että osake voi nousta.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme