Mainos
Mainos

Kännykkäala uhkaa hintojen nousulla

EU on ehdottanut, että operaattorit pudottaisivat ulkomaille menevien matkapuhelujen hinnat samalle tasolle kuin kotimaan puheluissa.

Matkapuhelinalan edunvalvontajärjestö GSMA uhkaa kotimaan matkapuhelujen hintojen nousulla, jos Euroopan unionin vaatimat alennukset ulkomaan matkapuhelujen hinnoissa toteutuvat. GSMA laskee korotustarpeeksi yli 7 prosenttia.

GSMAn mukaan EU:n komission esitys pakottaa operaattorit myös leikkaamaan investointejaan. Alan tekemien laskelmien mukaan operaattorit menettävät yhteenlasketusta liikevaihdostaan 4,3 miljardia euroa ja voitoistaan 2,3 miljardia, jos EU:n suunnitelma toteutuu.

EU-komissaari Viviane Reding on vaatinut, että operaattorit pudottavat ulkomaille menevien matkapuhelujen hinnat samalle tasolle kuin kotimaan puheluissa. Redingin mukaan komissio on valmis pakkotoimiin suitsiakseen ulkomaan verkkovierailuista eli niin sanotusta roamingista perityt maksut nykyistä kohtuullisemmiksi.

Redingin esitykseen kuuluu myös, etteivät operaattorit saisi ottaa maksuja vastaanottajilta ulkomailta tulevista puheluista. Ulkomaan kännykkäliikenteessä on tavanomaista, että sekä puhelun soittaja että sen vastaanottaja maksavat puhelusta.

Komission on määrä tuoda esityksensä heinäkuussa jäsenmaiden ja EU:n parlamentin käsiteltäväksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme