Mainos
Mainos

Kännykkätelevision toimilupa haettavana

Euroopan ensimmäinen kaupallinen kännykkäverkko tarjoaisi palveluita, joita voidaan vastaanottaa matkapuhelimeen.

Neljännen digitaalisen joukkoviestintäverkon toimilupa julistetaan haettavaksi, ilmoittaa Liikenne- ja viestintäministeriö. Verkko on tarkoitettu mobiilin television ohjelmille ja palveluille. Kaupallinen kännykkäverkko olisi ensimmäinen Euroopassa.

Kännykkätelevisiota on testattu pääkaupunkiseudulla koeverkossa. Toimiluvalla pyritään liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen mukaan luomaan edellytykset uudenlaisten sisältöpalvelumarkkinoiden syntymiselle.

- Hallitus haluaa edistää uusien innovaatioiden syntymistä ja luoda hyviä edellytyksiä suomalaisille yrityksille, sanoo Huovinen.

Huovisen mukaan tekninen kehitys on nyt siinä vaiheessa, ettei hankkeessa ole syytä vitkastella.

Verkossa on tarkoitus tarjota palveluita, joita voidaan vastaanottaa matkaviestinlaitteilla ja esimerkiksi liikkeessä olevassa autossa. Tällaisia palveluita ovat muun muassa televisiotyyppiset ohjelmat, lyhyet videot ja pelit.

Valtioneuvosto myöntää toimiluvan enintään 20 vuodeksi kerrallaan.

Toimiluvan hakijoiden on ilmoittauduttava liikenne- ja viestintäministeriölle marraskuun 28. päivään mennessä. Toimiluvan hakuaika päättyy tammikuun lopussa.

Kolme muuta digitaalista joukkoviestintäverkkoa ovat digitaalisten televisiolähetysten käytössä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme