Mainos
Mainos

Kansainvälinen valuuttarahasto: Nämä toimivat maailmantalouden vetureina

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on nostanut maailmantalouden kasvuennustetta kevään talouskatsauksessaan. Ennusteen mukaan kasvu on tänä vuonna 3,5 prosenttia. Se nopeutuu ensi vuonna 4,1 prosenttiin.

Velkakriisi ja julkisen talouden vakautus jarruttavat teollisuusmaiden elpyvää kasvua. IMF:n pääekonomisti Olivier Blanchard arvioi niiden hidastavan talouskasvua yhteensä kahdella prosenttiyksiköllä.

Maailmantalouden kasvun vetureina ovat nousevat taloudet, joiden kasvu pysyy karkeasti 6 prosentin vauhdissa. Teollisuusmaiden kasvu jää tänä vuonna 1,4 prosenttiin. Ensi vuonna se vahvistuu 2,0 prosenttiin.

IMF ennustaa euroalueen kokonaistuotannon supistuvan kriisimaiden painamana tänä vuonna 0,3 prosenttia ja kasvavan ensi vuonna 0,9 prosenttia.

IMF:n arvio Suomen talouskasvusta on samoilla linjoilla kuin valtiovarainministeriön ennuste. IMF:n mukaan kasvu on tänä vuonna 0,6 prosenttia, ja ensi vuonna kasvu nopeutuu 1,8 prosenttiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme