Mainos
Mainos

Kapinapankit eivät voi säilyttää yhteyttä op-ryhmään

Osuuspankkien yhteenliittymän ulkopuolelle jäävät pankit eivät voi jäädä osuuspankkiryhmän osaksi. Rahoitustarkastuksen mukaan laki ei salli löyhiä jäsenyyksiä. Omaksi ryhmäkseen irrottautuvat paikallispankit eivät silti pääse yhteisistä veloista.

Osuuspankkien keskusliiton hallintoneuvosto etsii vielä tänään keinoja, joilla yhteenliittymää vastustavat sata pankkia taivutettaisiin mukaan.

Tammikuun edustajakokouksen jälkeen keskusliitossa on etsitty pykäliä, jotka tekevät ulkopuolelle jäämisen vähemmän houkuttelevaksi. Olennainen asia on pankkisalaisuus. Asiakastiedot ulkopuolelle jäävien pankkien ja op-ryhmän välillä muuttuvat salaisiksi.

Kapinoivat paikallispankit ovat toivoneet, että yhteys op-ryhmään voitaisiin jollain tavoin säilyttää. Rahoitustarkastuksen tulkinta on selvä: ulos jäävät pankit muodostavat oman pankkiryhmänsä.

Toistaiseksi vasta Keuruun osuuspankki on hylännyt yhteenliittymän. Muidenkin on tehtävä päätöksensä huhtikuuhun mennessä. Paikallispankkiyhdistyksessä on 58 kapinoivaa pankkia, mutta tammikuun edustajakokouksessa satakunta pankkia vastusti uutta mallia.
(MTV3/Pirkko Tammilehto)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme