Mainos
Mainos

Käräjäoikeus: Talvivaaran saneerausehdotus etenee

Espoon käräjäoikeus on näyttänyt vihreää valoa Talvivaaran Kaivososakeyhtiön ja sen kaivostoimintaa harjoittavan tytäryhtiön Talvivaara Sotkamon saneerausohjelmaehdotusten käsittelylle.

Velkojien on toimitettava ohjelmaehdotukseen merkittyjä saatavia koskevat väitteensä selvittäjälle 24. lokakuuta mennessä. Selvittäjän on toimitettava Talvivaara Sotkamon suunnitellun liiketoiminnan kaupan aiheuttamat lisäykset ohjelmaehdotuksiin käräjäoikeudelle 2. joulukuuta mennessä.  

Selvitysmies Pekka Jaatinen sanoo STT:lle, että käräjäoikeuden välipäätös merkitsee, että prosessi etenee hyvässä yhteisymmärryksessä ja lain säännösten mukaisesti.  

– On myös erittäin tärkeää tämän kokonaisuuden kannalta, että saamme myös sen viestin ulos, että kaikki se mitä on tehty, on tehty säännösten mukaisesti. Se luo tietysti uskoa jatkoneuvotteluihin, millä päästään eteenpäin, Jaatinen sanoo.  

Myös Talvivaaran kaupallisen johtajan Pekka Erkinheimon mukaan käräjäoikeus on katsonut selvittäjän tekemän ohjelmaehdotuksen riittäväksi prosessin jatkamisen kannalta. Rahoituksesta on toimitettava tiedot 2. joulukuuta mennessä, ja velkojilla on mahdollisuus kommentoida lopullista saneerausohjelmaa 19. joulukuuta saakka.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme