Mainos
Mainos

Karelia aloittaa parkettituotannon Venäjällä

Yhtiö on aloittanut parkettitehtaan ja sahalaitoksen käynnistyksen myös Romaniassa.

Lattianpäällystevalmistaja Karelia Yhtymä aloittaa ensi vuonna parkettituotannon Venäjällä. Karelia on ostanut venäläisen OOO Focus Wood -nimisen yhtiön koko osakekannan.

Focus Wood omistaa lähes valmiin tehdaskiinteistön Malojarolavetsissä, joka sijaitsee noin 150 kilometriä Moskovasta lounaaseen. Tehtaassa on tarkoitus aloittaa kolmikerrosparketin valmistus ensi syksynä. Koneiden asennustyö alkaa helmikuussa.

Karelia investoi hankkeeseen 45-50 miljoonaa euroa seuraavien kahden vuoden aikana.

Parkettituotannon kapasiteetti on tarkoitus nostaa ensi vuonna noin 2,5 miljoonaan neliömetriin. Henkilöstön määrän uskotaan olevan ensi vuoden lopussa 200-300. Focus Woodin pääjohtajaksi on nimitetty insinööri Heikki Kokki, 47.

Rakentaminen kasvaa Venäjällä 20-25 prosenttia vuodessa ja puulattioiden ja parkettien kysynnän uskotaan kasvavan merkittävästi uudis- ja korjausrakentamisen ansiosta. Karelian tavoitteena on vahvistaa markkinajohtaja-asemaansa Venäjällä ja sen lähialueilla sekä säilyttää asemansa yhtenä maailman johtavista parketti- ja puulattiavalmistajista. Samalla pyritään varmistamaan puuraaka-aineiden saanti Suomen tehtaille.

Karelia on aloittanut parkettitehtaan ja sahalaitoksen käynnistyksen myös Romaniassa. Yhtiö kertoi Venäjän ja Romanian suunnitelmistaan alustavasti jo elokuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme