Mainos
Mainos

Karvinen: Elopin siirtymistä Microsoftiin tuettiin

Nokian hallituksen varapuheenjohtaja Jouko Karvinen kertoi puheenvuorossaan yhtiökokouksessa, että entisen toimitusjohtajan Stephen Elopin siirtymistä Microsoftiin tuettiin.

-Katsoimme oikeaksi, että hän jatkaa matkapuhelintoiminnan, muttei Nokian johdossa, jotta vältämme mahdollisuuden eturistiriidasta, Karvinen sanoi.

Elopin paljon huomiota herättäneitä palkkioita sivuttiin lyhyesti johdon puheenvuoroissa. Nokian hallituksen jäsen ja henkilöstöpoliittisen valiokunnan puheenjohtaja Henning Kagermann sanoi, että Elopin palkkio rakennettiin alusta lähtien niin, että merkittävä osuus siitä muodostuu Nokian osakkeista. Microsoft-kauppa laukaisee Elopin palkkion. Lopulliseen palkkioon vaikuttaa Nokian pörssikurssin kehitys. 

-Uskon, että hallitus toimi osakkaiden edun mukaisesti, Kagermann sanoi.

Palkkioasiat eivät ole päätösasia yhtiökokouksessa. Kagermannin mukaan Nokia ei myöskään julkaise sopimuksen yksityiskohtia.

MTV Uutisten taloustoimittajat Jussi Kärki ja Raimo Pitkänen twiittaavat livenä Nokian yhtiökokouksesta. Seuraa tapahtumia!

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot