Mainos
Mainos

Stora Enson Karvinen: Lähtöpäätös täysin vapaaehtoinen

Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen, 56, sanoo lähtöpäätöksen olleen täysin vapaaehtoinen.

Karvinen ilmoitti tänään, että hän on päättänyt jättää tehtävänsä yhtiön toimitusjohtajana. Hän jatkaa tehtävässä, kunnes sopiva seuraaja löytyy.

Osavuosikatsausinfossa puhunut Karvinen kertoi viime vuoden lopulla hallitukselle halustaan jättää tehtävänsä. Hän totesi, että yhtiöön ajoittain kohdistunut kritiikki ei ole vaikuttanut hänen ratkaisuunsa.

– Seitsemän tosi mielenkiintoisen, mutta rankan vuoden jälkeen voi olla hyvä että yhtiölle tulee uusia ajatuksia, Karvinen sanoi.

Omista jatkosuunnitelmistaan Karvinen haluaa puhua vasta myöhemmin. Karvinen on myös Nokian hallituksen varapuheenjohtaja. Kysymykseen kiinnostuksesta Nokia tehtäviin, hän vastasi naurahtaen "ei".

Hän ei myöskään lähtenyt spekuloimaan mahdollisilla seuraajillaan, sillä se harkinta kuuluu yhtiön hallitukselle.

– Tietenkin toivon, että he tekevät toimitusjohtajan valinnan huolellisesti. Ei minulla ole mikään kiire. Ajattelin tehdä yhtä kovaa töitä kuin aiemmin ihan viimeiseen päivään saakka, hän sanoi.

Stora Enso julkisti tänään myös alkuvuoden tuloksensa, joka oli roimasti vuoden takaista parempi. Tulos ennen veroja nousi 130 miljoonaan euroon, kun se vuosi sitten oli 35 miljoonaa tappiolla. Liikevaihto laski hieman 2,6 miljardiin euroon.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot