Mainos
Mainos

Kaskinen suunnittelee verojen kiristämistä Metsä-Botnian kriisin vuoksi

Kaskinen suunnittelee veroprosenttinsa nostamista Metsä-Botnian tehtaan sulkemisuhan vuoksi. Jos tehdas lakkautetaan, hypähtää Kaskisten työttömyysprosentti nykyisestä 5,5 prosentista 25 prosenttiin.

Kaupunginhallitus on kutsuttu ylimääräiseen kokoukseen keskiviikkona, kertoo kaupunginkamreeri Jyrki Jussila. Suunnitelmissa on nostaa veroja yhdellä prosenttiyksiköllä 18,75 prosenttiin. Lopullisesti asiasta päättää kaupunginvaltuusto ensi torstaina.

Ennen Metsä-Botnian huonoja uutisia Kaskisissa kaavailtiin jopa ilmaista päivähoitoa kaikille lapsille. Jussilan mukaan asia ei ole enää ajankohtainen. Kaupungin verotulot ja satamatulot putoavat niin rajusti, että tällaista vaihtoehtoa ei voi enää miettiä.

Metsä-Botnian Kaskisten tehtaan mahdollinen lakkauttaminen veisi työt kaikkiaan noin 320 ihmiseltä. Oman väen lisäksi tehdas työllistää suoraan noin sata muuta työntekijää.

Tehtaan kohtalo ratkeaa tammikuussa yt-neuvottelujen päätyttyä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme