Mainos
Mainos

Kaskisten sellutehdas siirtyy Intiaan

Lakkautettu Kaskisten sellutehdas siirretään Intiaan. Oululainen yritys Betamet kertoo sopineensa Kaskisten tehtaan laitteiden purkamisesta intialaisen Ballarpur Industriesin käyttöön.

Kaskisten tehtaan laitteiden purkaminen alkoi elokuussa, ja purku- ja pakkaustyön arvioidaan vievän 80 henkilön työryhmältä seitsemästä kahdeksaan kuukautta. Sopimukseen kuuluu myös laitteiden vieminen laivaan. Laitteet on suunniteltu siirrettäväksi neljänä laivalastina.

Myös rakennuksia joudutaan osittain purkamaan laitteiden siirron takia. Yrityksen mukaan suurin urakka on 60 metriä korkean ja 1 600 tonnia painavan soodakattilan purkaminen. Hakekenttää, kuivauskonetta ja paalauslinjaa ei pureta.

Betamet purkaa parhaillaan myös lopetetun Kankaan tehtaan paperikonetta siirrettäväksi Kiinaan. Yhtiöllä on kokemusta myös Kemijärven sellutehtaan purkamisesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme