Mainos
Mainos

Katainen: Kokouksessa keskustellaan Suomelle tärkeistä asioista

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen lupaa, että Kämpin illallispöydässä puhutaan tänään Suomelle tärkeistä asioista.

- Pysyvä kriisinhallintamekanismi Euro-alueella alkaa suunnitelmien mukaan vuonna 2013 ja Suomelle on erittäin tärkeää, että siinä painotetaan myös yksityisten sijoittajien vastuuta, Katainen sanoi Euroopan keskustaoikeiston EPP:n kokouksen ennakkotiedotustilaisuudessa.

Kataisen mukaan toinen Suomelle tärkeä asia on talouskuripakettiin liittyvä velkakriteeri. Nykysopimusten mukaan Euro-maan velan osuus bruttokansantuotteesta voi suurimmillaan olla 60 prosenttia. Jos velkaa on tätä enemmän, sitä tulisi alentaa.

- Tähän kriteeriin ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota. Tarvitaan kunnolliset numeeriset tavoitteet, missä ajassa valtion on painettava liiallinen velka alas, Katainen sanoi.

Katainen myös muistutti ennakkotilaisuudessa, että illan EPP-kokouksen ei ole tarkoitus tehdä päätöksiä mistään, vaan EPP hakee yhteistä linjaa kahta tässä kuussa järjestettävää EU-huippukokousta varten.

- Tämä on EPP:ssä pitkä perinne. Kaikki tuntevat toisensa pitkältä ajalta ja keskustelu näissä tilaisuuksissa on hyvin vapautunutta, Katainen kiitteli.

Katso Anne Sjöholmin raportti (Seitsemän uutiset 4.3.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme