Mainos
Mainos

Katainen: Korkojen lasku erittäin myönteinen uutinen

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) pitää Euroopan keskuspankin ja muiden keskuspankkien koronlaskupäätöksiä erittäin myönteisenä uutisena. Hänen mielestään kyse on hyvästä uutisesta sekä asuntovelallisille että suuria hankintoja harkitseville.

Katainen muistutti hallituksen iltakoulun tauolla tänään, että korkojen lasku ei vielä tietenkään ratkaise finanssikriisiä. Se kuitenkin antaa paremmat mahdollisuudet tilanteen paranemiseksi. Katainen kiitti myös sitä, että keskuspankit pystyvät toimimaan yhdessä.

Korkojen lasku mahdollistaa Kataisen mukaan myös sen, että kansalaisten ostovoima kasvaa. Hänen mukaansa ostovoima voi kasvaa ensi vuonna 3,5 prosenttia. Näin ollen jäisi lisää rahaa kotimaiseen kulutukseen.

Katainen harmitteli, että markkinat ovat edelleen rauhattomia. Vielä hänen mielestään on aivan ennenaikaista arvailla, miten tilanne jatkuu.

- Tilanne on ollut näinä päivinä erittäin vakava, hän huomautti.

Olennainen asia Kataisen mielestä on, että Suomen oma pankkijärjestelmä pysyy terveellä pohjalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme