Mainos
Mainos

Katainen moittii: Pankkien stressitestit epäonnistuneet

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan pankkien stressitestit ovat epäonnistuneet, kun Irlannin pankkien tila ei tullut ilmi viime kesänä tehdyissä euroalueen pankkien stressitesteissä.

TV1:n Ykkösaamussa puhuneen Kataisen mukaan testit mittaavat liian kapea-alaisesti vain pankkien vakavaraisuutta, huomioimatta esimerkiksi maiden erityispiirteitä tai pankkien sisällä olevia taseriskejä.

Kataisen mielestä Euroopan finanssivalvojat tarvitsisivat nyt parempia testejä, joissa selvitettäisiin enemmän asioita. Esimerkiksi Portugalin ja Espanjan pankkien tilasta ei hänen mukaansa voi mennä takuuseen, vaikka ne tämänhetkisten viranomaistietojen mukaan ovat toimintakykyisiä.

Valtiovarainministerin mukaan Suomen pitää nyt arvioida osallistumistaan Irlannin tukemiseen sen mukaan, uskotaanko Irlannin ongelmien jäädän vain sen huoleksi vai onko mahdollista, että ongelmat leviävät Euroopan laajuiseksi lamaksi, joka uhkaa suomalaisia työpaikkoja ja hyvinvointiyhteiskuntaa.

Kataisen mukaan on myös pohdittava, onko Irlannin lainoittamisesta vielä hyötyä. Hänen mukaansa vakuudet eivät ole kynnyskysymys Suomen osallistumiselle Irlannin tukemiseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme