Mainos
Mainos

Katainen: Pankkien avattava lainahanat

Lääkärien ja muiden tapaan kiertää ansiotuloveroja siirtämällä tuloja yhtiöiden kautta osingoiksi on tarkoitus puuttua. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen sanoi kokoomuksen puoluevaltuustossa pitävänsä ilmiötä suurena ongelmana veronmaksumoraalin kannalta.

-En pidä missään nimessä hyvänä sitä, että Suomessa yleistyy käsitys ja toiminta, että ihan normaalia palkkatyötä tekevä ihminen voi kääntää palkkatulonsa halvemmin verotetuksi pääomatuloksi.

Katainen huomautti, että lääkärien lisäksi samaa harrastavat asianajajat, arkkitehdit ja muut ammatinharjoittajat.

-Voisi kysyä, että voisivatko opettajat ryhtyä tekemään sitä, että heillä olisi yhtiö, joka myisi kunnille koulutuspalveluja?

Kataisen mielestä on erittäin tärkeää, että kaikkia tulonsaajia verotetaan oikeudenmukaisesti samoin perustein. Hän korosti, että kukaan ei tee mitään laitonta ja että ongelma johtuu suuresta erosta pääomatulojen verotuksen ja ylimpien marginaaliverojen välillä. Eroa pitää pienentää, mutta sitä ei saada kokonaan kurottua umpeen millään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme