Mainos
Mainos

Katainen: Ruotsi johtaa "talousmaaottelua"

Pääministeri Jyrki Kataisen johtama talousneuvosto on kookoontunut Tukholmassa.

Ruotsin taloustilanteesta olivat tilaisuudessa kertomassa mm. valtiovarainministeri Anders Borg, työmarkkinaministeri Hillevi Engström ja Ruotsin keskuspankin varapääjohtaja Per Jansson.

Kataisen mukaan Ruotsi johtaa maiden välistä "talousmaaottelua".

- Monessa suhteessa meidän ei kuitenkaan kannata edes maaotteluhenkeä lietsoa, koska me kilpailemme maailmanmestaruussarjassa. Meidän molempien pitäisi pärjätä siellä. Jos Suomi voittaa Ruotsin, niin se ei vielä paljoa kerro, toteaa Katainen MTV3 Uutisille.

Katainen toteaa, että Suomen rakenteelliselle uudistukselle on vahva tarve.

- Kuntauudistuksen lisäksi me tarvitsemme toimia, joilla työuria pidennetään ja joilla kasvuyrittäjyyttä vahvistetaan - esimerkiksi satsaamalla tutkimukseen ja kehitykseen.

Katainen toteaa uskovansa yrittäjyyteen ja tutkimukseen ja siihen, että pidemmät työurat tuovat lisää verotuloja yhteiskunnan käyttöön.

Kataisen mukaan Ruotsi ei ole kovinkaan paljon hyötynyt siitä, että maa jäi euroalueen ulkopuolelle.

- Joinakin vuosina Ruotsi on hyötynyt tästä ja toisina vuosina taas kärsinyt. Valuuttakurssit vaihtelevat, mutta ei voi sanoa, että sillä olisi ollut pitkäaikaista hyötyä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme