Mainos
Mainos

Katainen Stubbin kanssa samoilla linjoilla: Lisää valtaa kolmen A:n maille

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) yhtyy eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin (kok.) ajatukseen, jonka mukaan korkeimman luottoluokituksen euromaille pitää antaa lisää valtaa alueen päätöksentekoon.

– Olen samaa mieltä, koska nämä kolmen A:n luottoluokituksen maat ovat hoitaneet oman taloutensa hyvin, Katainen kertoi MTV3:n Huomenta Suomen torstaikabinetissa.

Katainen muistuttaa, että paras mahdollinen luottoluokitus on Suomelle saavutettu etu, jota pitää puolustaa kaikin mahdollisin keinoin.

– Miksi tämä luottoluokitus on niin tärkeää? Siksi, koska se sanelee muun muassa valtion velan koron. Mitä parempi luottoluokitus, sitä vähemmän joudumme käyttämään veronmaksajien rahoja valtionvelan korkokustannuksiin, Katainen napauttaa.

Talouslehti Financial Timesin haastettelema Stubb kertoi aikaisemmin tänään, että hän huolissaan niin sanottujen kolmen A:n maiden, kuten Suomen vaikutusvallan pienenemisestä.

Katso pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) haastattelu Torstaikabinetissa: (Huomenta Suomi 17.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme