Mainos
Mainos

Katainen: Suomi ei tarvitse roskapankkia

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan Suomessa ei ole tarvetta perustaa roskapankkia, johon pankkien ongelmaluotot siirrettäisiin.

Roskapankit nousivat keskeiseksi teemaksi EU-maiden valtiovarainministerien kokouksessa Brysselissä, missä pohdittiin keinoja talouskriisin hillitsemiseksi ja rahoitusmarkkinoiden elvyttämiseksi.

- Meillä tämä asia ei ole ajankohtainen toivon mukaan koskaan, mutta ei ainakaan vielä. Tietysti meitä kiinnostaa mitä muualla tehdään. Kaikkeen on viisasta varautua etukäteen, Katainen sanoo.

Kataisen mukaan mahdollisia roskapankkeja eri maihin perustettaessa on pidettävä huolta siitä, että ne eivät vääristä kilpailua pankkimarkkinoilla. Ongelmaluotoille on Kataisen mielestä luotava yhteiset arvostussäännöt.

Koko EU:n laajuista yhteistä roskapankkia Katainen ei kannata, sillä se siirtäisi vastuuta pois jäsenmailta.

Roskapankkien ohella valtiovarainministerit keskustelivat protektionismista, joka on talouskriisin myötä nostanut päätään EU-maissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme