Mainos
Mainos

Katainen torjuu SDP:n elvytysmallin

Hallitus ja vasemmisto-oppositio ovat edelleen täysin eri mieltä siitä, milloin uusia päätöksiä talouden elvyttämisestä pitäisi tehdä.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen torjuu SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen vaatimuksen siitä, että esityksiä olisi tultava jo ensi viikolla, kun eduskunta hyväksyy valtion ensi vuoden budjetin.

Katainen sanoi eduskunnan kyselytunnilla, että ensi vuoden budjetti on elvytysvaikutuksiltaan huippuluokkaa Euroopassa. Lisätoimia on sitten luvassa lisäbudjetissa alkuvuodesta. Kataisen mukaan keinot valitaan niin, että ne parhaiten auttavat työllistämistä.

SDP:n mielestä taloustaantuman ja työttömyyden torjumiseen tarvittaisiin nyt miljardin euron elvytyspaketti, kun Katainen on puhunut vain noin sadan miljoonan panostuksesta. Katainen huomauttaa, ettei hän ole sitoutunut mihinkään summaan.

Katainen kommentoi SDP:n elvytyspakettia vain niukasti. Hän toteaa, että siinä on myös hyviä ajatuksia, samankaltaisia mitä hallituksen keskusteluissa on ollut esillä ja mitä löytyy myös työmarkkinajärjestöjen yhteisistä esityksistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme