Mainos
Mainos

Katainen tyrmää Ranskan ajaman rahastomallin

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) tyrmää Ranskan kannattaman mallin euromaiden väliaikaisen vakausrahaston vahvistamiseksi.

Ranska on ajanut mallia, missä vakausrahastosta tehtäisiin eräänlainen pankki Euroopan keskuspankin varojen avulla. Kriisimaita voitaisiin näin auttaa rahaa lainaamalla.

– Se ei ole hyvä idea, Katainen sanoi saapuessaan europarlamentin oikeistoryhmän EPP:n pääministeritapaamiseen Brysselin lähettyvillä.

– Emme voi mennä sellaiseen suuntaan, että velka jaetaan kaikkien euroalueen maiden kesken.

Katainen toivoo, että viimeistään ensi keskiviikoksi kaavaillussa ylimääräisessä huippukokouksessa euromaat pääsevät ratkaisuun vakausrahaston vahvistamisesta.

– Olennainen kysymys on se, että me voimme suojata ne maat, jotka eivät vielä ole todella huonossa kunnossa, Katainen sanoi.

Euroopassa on herättänyt huolta viime aikoina Kreikan velkakriisin leviäminen etenkin Espanjaan ja Italiaan.

Katainen ei halunnut kommentoida kysymystä siitä, kuinka suuri vastuu yksityisen sektorin sijoittajien tulisi kantaa Kreikan velkakriisin hoidossa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme