Mainos
Mainos

Kattamatonta alijäämää yli 200:lla kunnalla

Suomessa oli viime vuoden lopussa 232 kuntaa, joilla oli kattamatonta alijäämää tilinpäätöksissään, selviää Suomen kuntaliiton kokoamista tiedoista.

Alijäämää oli kertynyt yhteensä 2,6 miljardia markkaa (0,44 miljardia euroa), todettiin kuntaliiton talousarviopäivässä Kuopiossa tänään.

Tänä vuonna tuli voimaan velvoite, jonka mukaan kuntien on katettava taloutensa alijäämät taloussuunnitelmassa esitetyillä keinoilla. Kuntaliiton laskelmien mukaan alijäämän kattaminen kolmen vuoden suunnittelukaudella edellyttää keskimäärin 0,8 prosenttiyksikön korotusta kunnallisverotuksen tuloveroprosenttiin, mikäli muita menoihin tai tuloihin vaikuttavia toimia ei käytetä.

Kuntaliitto ennustaa, että useille kunnille talouden tasapainottaminen on vaikeaa. Erityisesti se on hankalaa niille kunnille, joissa on heikko veropohja ja veroaste jo nyt korkea.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme