Mainos
Mainos

Kaupan ala lisää työpaikkoja

Kaupan alalla avataan nyt niitä kohteita, joiden rakentamisesta päätettiin nousukauden aikana. Yllättävän harva hanke on jäätynyt suhdanteiden vuoksi.

- Uskon ydinkeskustojen kauppakeskuksiin todella paljon. Näiden kauempana olevien peltomarkettien haaste on jonkin verran kovempi, arvelee Kokkolan työ- ja elinkeinokeskuksen toimialajohtaja Perttu Kellomäki.

Kaupan alan työpaikkojen määrä kasvoi alkuvuonna jo parilla tuhannella, loppuvuosi näyttää vielä paremmalta.

Taantumasta huolimatta uusia kauppakeskuksia ja suurten ketjujen liikkeitä avataan eri puolille Suomea. Kaupan alan työpaikkojen arvioidaan lisääntyvän 10-15 prosenttia seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Työvoimatoimistoissa kaupan ala on niitä harvoja aloja, joilta työtä nyt löytyy. Etenkin sisustus, remontointi, kauneus, kuntoilu ja hyvinvointi ovat aloja, joille työpaikkoja viriää.

- Omaan hyvinvointiin satsaaminen jotenkin vaan sopii hyvin tällaiseen aikaan. Ihmiset tykkäävät panostaa tämän tyyppisiin asioihin tällaisena aikana, Kellomäki luonnehtii.

Siinä missä autokaupasta ja tukkukaupasta on hävinnyt jo parikymmentä tuhatta työpaikkaa, vähittäiskauppa on lisännyt väkeä. Eikä työvoimasta ole pulaa.

Katso Outi Airolan raportti Kokkolasta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme