Mainos
Mainos

Kaupan alan esimiehet: Palvelualat kärsivät tupon kaatumisesta

Kaupan alan esimiesliiton puheenjohtaja Pentti Niemelä katsoo, että palvelualan työntekijät joutuvat kärsimään tupon kaatumisesta. -Erityisesti palvelualat saavat nyt maksaa liittokohtaisen kierroksen saamatta jääneenä ostovoiman kasvuna. Niemelän mukaan se vaikeuttaa myös alan omia palkkaneuvotteluita. Hän povaa työmarkkinatalvesta levotonta. -Tavoitteitaan ajavien liittojen on oltava valmiina työtaisteluihin, Niemelä sanoi. Hänen mukaansa edessä olevan liittokierroksen kannalta on tärkeää, että alakohtaiset ongelmat saadaan nyt ratkaistua tai pulmat ovat edessä edelleen. Niemelä uskoo, että monet suuret uudistukset pannaan jäihin, koska liittokohtaisella kierroksella niitä ei saada ratkaistuksi.

Suurliittoon liittymistä harkittava


Niemelän mukaan yksityisille palvelualoille syntymässä oleva SAK-lainen suurliittohanke pakottaa myös Kaupanalan esimiesliiton arvioimaan alan liittojen yhteistyötä uudelta pohjalta. -Esimiesten on katsottava rauhassa, millainen suurliitosta syntyy ja minkälainen tulee esimiesten asema suurliitossa olemaan. Tässä vaiheessa mukaan meneminen ennemminkin sitoisi kätemme kuin antaisi mahdollisuuden vaikuttaa suurliiton tulevaan suuntaan, Niemelä sanoi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme