Mainos
Mainos

Kaupan liiton toimitusjohtaja pelkää alv-korotusta: "Se olisi kaupalle myrkkyä"

Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala pelkää, että hallitus rahoittaa toivotut kuluttajien verokevennykset korottamalla valmiste- ja arvonlisäveroa.

– Se olisi kaupalle myrkkyä. Jos arvonlisävero nousee, kulutus vähenee ja täten kaupan myynti hidastuu. Se olisi todella vakava isku, Pekkala sanoo MTV3:n Seitsemän Uutisissa.

Kauppojen aukioloajat vapautettiin tämän vuoden alussa. Pekkalan mukaan alkuinnostus aukioloaikojen laajentamisessa ei ole vähentynyt, vaan päinvastoin:

– Vuoden alussa aukioloaikoja vähän kokeiltiin, nyt kevättä ja kesää kohden niitä on monin paikoin laajennettu.

Miten käy pienten kauppojen?

Aukioloaikojen vapauttamisen on pelätty olevan kuolinisku monelle pienelle kaupalle. Ennen lakimuutosta pienet kaupat olivat ainoita, jotka saivat pitää kauppojaan auki pidempään ja pyhinä.

– Niitä on tavallaan vanha laki suojellut. Täytyy muistaa, että myös isoilla kauppaketjuilla on pieniä kauppoja, joten tilanne on siinä mielessä sama; myös ne kärsivät tästä. Nyt kuluttaja voi oikeasti ratkaista, mihin kauppaan menee ja milloin.

Uusia aukiolomahdollisuuksia on hyödynnetty eniten päivittäistavara- ja tavaratalokaupoissa. Työntekijämäärä on lisääntynyt noin 2500:lla viime vuoden alkupuoliskoon verrattuna.

– Ja osa-aikaiset ovat saaneet enemmän tunteja, kuten toive olikin, Pekkala sanoo.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme