Mainos
Mainos

Kaupan myynti yllättävän vaisua

Kaupan myynnin kehitys oli vaisua kolmen ensimmäisen kuukauden aikana, mutta selvää piristymistä on alkanut näkyä huhti-toukokuussa.

Kaupan keskusliiton tekemästä suhdannekyselystä käy ilmi, että niin tukku- kuin vähittäiskaupan kehitys on samanlainen kuin vuosi sitten. Viime vuonna kaupan piirissä pelättiin uuden laskusuhdanteen alkua.

Liitto arvioi tukku- ja vähittäiskaupan myynnin kasvuksi tänä vuonna keskimäärin 5 prosenttia. Toimitusjohtaja Guy Wires pitää suurimpana pettymyksenä teknisen kaupan huonoa kehitystä alkuvuonna.

Kaupan työpaikkoja yliarvioitu

Tilastokeskuksen arviot yli 23 000 uudesta työpaikasta kaupan alalla ovat perättömiä, sanoi Kaupan Työantajaliiton johtaja Heikki Ropponen tänään.

Huhtikuun työvoimatutkimus kertoi kaupan työpaikkojen lisääntyneen kymmenellä prosentilla eli 23 000:lla vuoden aikana. Ropponen sanoi, etteivät nämä luvut pidä paikkaansa, ja että työnantajien selvityksen mukaan työpaikat eivät lisääntynet juuri lainkaan.

Ropponen vaati lääkkeeksi työvoimakustannusten alentamista ja kulutuskysynnän lisäämistä, jotta kauppa pystyisi työllistämään.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme