Mainos
Mainos

Kaupan tilanne surullinen: ”Kotimarkkinat tapettu verotuksella”

Vähittäiskaupan luottamus talouteen ja odotukset tulevasta ovat koko EU-alueen heikoimmat.

Elinkeinoelämän luottamusindikaattori on yhtä matalalla tasolla kuin taantuman jälkeen vuonna 2009, ja ekonomistien mukaan Suomen talouden suunnanmuutos viivästyykin myöhemmäksi. 

Myös MTV:n Kymmenen uutisissa vieraillut Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala pitää tilannetta huolestuttavana.

– Pitkään on tiedetty, että vähittäiskaupan tilanne on vaikea. Ostovoima pienenee tänä vuonna ja ensi vuonna, Pekkala arvioi.

Pekkalan mukaan ostovoima pitäisi saada kasvuun elvyttämällä kotimarkkinoita.

– Nyt kotimarkkinat on tapettu verotuksella.

– Pitäisi katsoa, voiko verotusta laskea ja miettiä, mitkä asiat kuuluvat julkiselle sektorille ja mitkä yksityiselle. Talous ei lähde kasvuun sillä, että pääosin vain julkinen sektori kasvaa tai pysyy ennallaan, Pekkala toteaa.

Pekkala ei usko, että perinteinen kivijalkakauppa katoaa tulevaisuudessa.

– Se muuttaa muotoaan, sinne tulee digitaalisia palveluja, syntyy enemmän hybridikauppoja. 

Pekkalan mukaan isoilla kauppakeskuksilla on tulevaisuutta siellä, missä on kasvua ja minne muuttaa yhä enemmän ihmisiä. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot