Mainos
Mainos

Kauppa kääntyi pieneen nousuun monen vuoden laskun jälkeen

Kauppa on kääntynyt lievään nousuun usean vuoden laskun jälkeen. Kasvun povataan jatkuvan maltillisena myös lähivuosina, ilmenee Kaupan liiton myynti- ja työllisyysennusteesta.

– Ensi vuonna vähittäiskaupan kasvu lepää kuitenkin lähes kokonaan työllisyyden varassa, sillä kotitalouksien ostovoima ei nouse ilman veronkevennyksiä, liitto ennustaa. 

Ennusteen mukaan vähittäiskaupan liikevaihdon noin kahden prosentin kasvua on tukenut erittäin hidas inflaatio ja työllisten määrän nousu. Tänä vuonna kasvu jatkuu hieman hitaampana, sillä ostovoimakehitystä hidastaa nimellispalkkoja nopeampi inflaatio.

Tukkukaupassa muun muassa rakentaminen ja käyttötavaroiden myynti vetivät alan kasvuun. Kaupan liitto ennustaa kasvun jatkuvan tänä vuonna noin kolmen ja ensi vuonna kahden prosentin vauhdilla. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot