Mainos
Mainos

Kauppa kasvaa, rakentaminen rauhoittuu

Autokaupan myynti kiihtyi tammikuussa 8,3 prosenttia viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Myös vähittäis- ja tukkukauppa oli alkuvuonna vilkkaampaa kuin vuotta aiemmin. Vähittäiskaupassa kasvu oli 7,4 prosenttia ja tukkukaupassa 1,4 prosenttia. Vähittäiskaupassa tavaratalokauppa kasvoi 7,1 prosenttia ja päivittäistavarakauppa 4,2 prosenttia.

Palkkasumma kasvoi viime vuonna 8 prosenttia sekä tukku- että autokaupassa. Vähittäiskaupassa kasvu oli 6 prosenttia. Palkkasumman kasvu hiipui hieman vuoden viimeisellä neljänneksellä kaikilla toimialoilla. Eniten palkkasumma kasvoi tietokonelaitteistojen ja toimistokoneiden vähittäiskaupassa, noin 27 prosenttia.

Rakennuslupien määrä puolestaan väheni viidenneksellä vuoden alussa. Tammikuussa myönnettiin kaikkiaan 1,6 miljoonan kuutiometrin edestä rakennuslupia. Tilastokeskuksen mukaan liike- ja toimistorakentamisen kuutiomäärä putosi puoleen viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Myös teollisuusrakentaminen väheni runsaan neljänneksen.

Sen sijaan asuntorakentaminen lisääntyi viime vuoden tammikuusta, kun 2 100 uutta asuntoa sai rakennusluvan koko maassa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme