Mainos
Mainos

Kauppa piristyi loppukeväästä

Kaupankäynti piristyi loppukeväästä ja jatkui vilkkaana myös heinäkuussa. Tammi-kesäkuussa vähittäiskauppiaiden myynti lisääntyi yli viisi prosenttia ja tukkukaupan yli neljä prosenttia.

Kaupan keskusliiton mukaan myynti on kasvanut suurissa kaupungeissa selvästi enemmän kuin pienillä paikkakunnilla. Vaikka kaupan myyntiluvut ovat jo jonkin aikaa nousseet, vieläkään myyntimäärät eivät ole 1980-luvun puolivälin tasolla.

Kauppiaat ovat sangen toiveikkaita myyntinsä nousun suhteen. Jos joulukauppa toteutuu odotetusti, tästä vuodesta tulee kauppiaille tämän vuosikymmenen paras vuosi.

Kaupan keskusliiton puheenjohtaja Magnus Bargum uskoo, että myynnin kasvu tuo myös lisää työpaikkoja ensi vuonna. Hallituksen talousarvioesitys hidastaa hänen mielestään ostovoiman turvaamista. Siksi Bargum vaatii tuloverotuksen alentamista kaikissa tuloluokissa.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme