Mainos
Mainos

Kauppalehti: Halosella nostetta OECD:n johtoon

Kauppalehti arvioi, että presidentti Tarja Halonen olisi hyvä ehdokas, jos Suomen hallitus esittäisi häntä talousjärjestö OECD:n pääsihteeriksi ja Halonen itse olisi kiinnostunut tehtävästä.

Presidentti Tarja Halosen nimi on noussut esiin yhtenä vaihtoehtona teollisuusmaiden talousjärjestön OECD:n seuraavaksi pääsihteeriksi, kirjoittaa Kauppalehti. Lehden mukaan Halonen olisi varteenotettava ehdokas, mikäli Suomen hallitus häntä esittäisi paikalle ja asema kansainvälisen talousjärjestön johdossa häntä kiinnostaisi.

Pääsihteerin valintakomiteaa johtaa Suomen OECD-suurlähettiläs Jorma Julin. OECD etsii uutta pääsihteeriä, koska tehtävän nykyinen haltija, kanadalainen Donald J. Johnston jää eläkkeelle ensi vuonna.

Halosen virkakausi tasavallan presidenttinä päättyy ensi vuonna. Hän ei ole vielä ilmoittanut, aikooko hän asettua ehdolle myös toiselle virkakaudelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme