Mainos
Mainos

Kauppalehti: Olkiluoto 3 valmistuu vasta vuonna 2020?

Olkiluodon kolmannen ydinvoimalan rakentaminen on pysähtymässä lähes kokonaan ja samalla sen valmistuminen on jälleen lykkääntymässä, kertoo Kauppalehti.

Lehden mukaan kiista korvauksista ja keskeneräinen automaatiosuunnittelu ovat pysäyttämässä Olkiluoto 3:n rakennustyöt.

Kauppalehden tietojen mukaan työmaalla päättyy tänään tiettävästi noin 50 suomalaisen ja ranskalaisen työnjohtajan pesti eikä Areva ole uusinut sopimuksia.

Teollisuuden voima sanoo MTV Uutisille, että työntekijöiden määrän vähennys tiedettiin jo joulukuussa. Työntekijöitä on nyt noin tuhat eli 400 vähemmän kuin loppuvuonna.

Teollisuuden Voiman projektijohtaja Jouni Silvennoinen sanoo, että esimerkiksi putkistoasennuksista on valmiina noin 95 prosenttia.

– Sen jäljellä olevan viiden prosentin tekeminen edellyttää, että Areva saa suunnitelmat valmiiksi. Sitten on vähän enemmän esimerkiksi sähköasennuksia tekemättä.

Silvennoinen korostaa, ettei TVO ole saanut kokonaisaikatauluselvitystä Arevalta.

Olkiluodon kolmannen voimalaitoksen piti valmistua alun perin jo vuonna 2009. Viime vuonna TVO arvioi, että voimala olisi valmis aikaisintaan vuonna 2016.

Kauppalehden saamien arvioiden mukaan valmistuminen voi venyä jopa vuoteen 2020.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme